Westerlo kende een moeilijke avond in de bekerwedstrijd tegen SK Beveren, waar ze met 3-1 werden uitgeschakeld. Na een vroege voorsprong voor Beveren, slaagde Westerlo er niet in om de wedstrijd te kantelen, wat resulteerde in een dubbele tegenvaller.
Westerlo, de rode lantaarn in de Jupiler Pro League, hoopte met een bekerwedstrijd tegen SK Beveren extra vertrouwen te tanken. Beide ploegen hadden een moeilijke start van het seizoen achter de rug en zetten vol in op de beker om hun vorm op te krikken.
Het begon echter meteen slecht voor Westerlo. SK Beveren scoorde vroeg in de wedstrijd via Sander Coopman, waardoor Westerlo meteen op achterstand stond. De Kemphanen hadden moeite om de juiste vorm te vinden en werden verder in de eerste helft getroffen door een tweede tegendoelpunt van Beveren, gescoord door Hrncar.

SK Beveren weet te winnen tegen Eersteklasser Westerlo.

Westerlo probeerde na rust de achterstand goed te maken en bracht enkele wissels in het spel. De Amerikaanse speler Yow liet zich opmerken met een kans, maar slaagde er niet in om te scoren. Ondanks de inspanningen slaagde Westerlo er niet in om de wedstrijd te kantelen.
SK Beveren beheerste de wedstrijd en breidde de voorsprong verder uit door een benutte strafschop van Koyalipou, terwijl Westerlo slechts een eerredder kon scoren via Madsen vanaf de stip.
Met deze uitschakeling kan Westerlo zich nu volledig concentreren op cruciale competitieduels tegen OH Leuven en Sint-Truiden, terwijl SK Beveren vertrouwen opdeed voor hun volgende wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen.