Tesla heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om sneller en goedkopere elektrische autos op de markt te brengen dan eerder gepland. Het Amerikaanse bedrijf, onder leiding van Elon Musk, hoopt hiermee hun verkoopcijfers een boost te geven. Tesla is nu van plan om al vóór medio volgend jaar te beginnen met de productie van een nieuw model elektrische auto. Eerder was gecommuniceerd dat het betaalbaardere model, dat intern bekend staat als Redwood, pas in de tweede helft van volgend jaar in productie zou gaan.

Het bedrijf heeft moeite gehad met tegenvallende verkopen, vooral door felle concurrentie in China. Om deze reden heeft Musk onlangs aangekondigd dat meer dan 10 procent van de ruim 140.000 banen wereldwijd zal verdwijnen. Ondanks deze uitdagingen blijft Tesla vasthouden aan hun groeiverwachtingen voor de korte termijn. In hun kwartaalbericht schrijft het bedrijf: In 2024 kan de groei van ons voertuigvolume aanzienlijk lager zijn dan het groeipercentage van 2023, terwijl onze teams werken aan de lancering van de volgende generatie voertuigen en andere producten.

Tesla versnelt de productie van goedkopere elektrische autos in de hoop om tegenvallende verkopen aan te jagen en kampt met felle concurrentie in China. Het bedrijf houdt vast aan groeiverwachtingen voor de korte termijn en kondigt een ontslagronde aan waarbij meer dan 10 procent van de ruim 140.000 banen wereldwijd verdwijnt.