Max Verstappen heeft de Grand Prix van Japan met grote overmacht weten te winnen. Doordat McLaren de tweede en derde positie wist te claimen, stelde Red Bull Racing - ondanks de uitvalbeurt van Sergio Pérez - tevens het constructeurskampioenschap veilig. De race op Suzuka telde in totaal vijf uitvallers.

Verstappen kende een goede start vanaf pole position op Suzuka, maar dat gold ook voor Norris en Piastri. Verstappen moest scherp zijn om de leiding te behouden, maar slaagde hier wel in. Een minder voortvarend begin was er voor onder meer Zhou, Bottas, Pérez, Hamilton, Ocon en Albon, die betrokken raakten bij de chaos bij de start. Meerdere coureurs liepen schade op en alle onderdelen op de baan zorgden voor een safety car. Onder meer Pérez en Bottas moesten naar binnen voor een nieuwe voorvleugel. Bij de Fin verliep deze stop dramatisch, omdat de monteurs behoorlijk liepen te klungelen. Bottas viel dan ook terug naar de laatste plaats.

Red Bull stelt constructeurskampioenschap veilig met zege Verstappen in Japan

Verstappen koos bij de herstart het juiste moment en trok direct een gaatje richting Norris, maar voor Bottas was de gifbeker nog niet leeg. Hij werd aangetikt door Sargeant en spinde daardoor in de rondte. De Alfa Romeo reed nog heel even door, maar moest vervolgens toch de handdoek in de ring werpen. "Hij (de auto, red.) is onbestuurbaar", zo klonk het op de boardradio van Bottas. Tegelijkertijd zocht Russell het gevecht op met Hamilton. Hij passeerde zijn teamgenoot, maar zag dat Hamilton op het rechte stuk weer terugsloeg. Een vijf seconden tijdstraf kwam er nog voor zowel Sargeant als Pérez. Eerstgenoemde ontving deze voor het uitschakelen van Bottas, terwijl Pérez zich niet aan de regels hield bij de safety car.