Politie agenten zijn boos dat het communicatiesysteem C2000 weer geen contact kon maken met de meldkamer. Het is niet de eerste keer dat het systeem kampt met storingen. Vorige week bij een grote klopjacht in Rijsbergen deed het systeem het ook niet goed en konden agenten niet met elkaar communiceren tijdens een grote achtervolging, de vier politiebonden hebben een paar dagen geleden een klacht gedaan tegen het systeem.
Dit maal ging het mis bij Bergen op Zoom tijdens een aanrijding reed de veroorzaker door waar die verder op aangehouden werd door 2 agenten. Een andere man bemoeide zich met de situatie waardoor er een confrontatie tussen hen en een agent. De agent werd in zijn gezicht geslagen door de 27-jarige man. Volgens hem wilden agenten tijdens het incident via C2000 met elkaar en de meldkamer communiceren en ging dat niet vlekkeloos. Ook kregen ze geen communicatie met de meldkamer om extra versterking op te roepen. Al jaren speelt het C2000 systeem grote problemen bij de politie en in korte tijd faalt het systeem alweer.

Opnieuw faalt het politie systeem, nu met een gewonde agent.

Wat is het politiesysteem C2000?
C2000 is het landelijke communicatiesysteem voor de hulpverleningsdiensten in Nederland. Het wordt 7x24 uur gebruikt door vooral politie, brandweer, ambulancediensten en bepaalde onderdelen van het ministerie van Defensie zoals de Koninklijke Marechaussee. Hulpverleners kunnen met C2000 communiceren met de meldkamer en met elkaar het is een gesloten communicatiesysteem. Is te lezen op de website van C2000

Het systeem kampt al jaren met communicatie problemen waardoor hulpdiensten niet goed met elkaar communiceren en berichten niet aankomen bij de meldkamer. Keer op keer faalt het politie systeem en de agenten dienen keer op keer een klacht in. De C2000 is op de hoogte en doet er alles aan om het probleem op te lossen maar keer op keer kampt het systeem met communicatie problemen.