Bij het incident op Mallorca zijn twee Nederlanders lichtgewond geraakt, zo heeft de ANWB Alarmcentrale gemeld. De woordvoerster van de ANWB heeft bevestigd dat zij hulpverzoeken hebben ontvangen van de twee Nederlanders. Donderdagavond stortte een deel van een restaurant en club op het Spaanse eiland in, waarbij minstens vier mensen om het leven kwamen. Over de aard van de lichte verwondingen van de Nederlandse slachtoffers kon de woordvoerster geen details geven, en evenmin is er iets bekend over hun identiteit.

De ANWB biedt assistentie in dit soort situaties, met betrekking tot mogelijke medische kosten of andere hulpvragen. De Spaanse politie heeft inmiddels de nationaliteiten van alle dodelijke slachtoffers bekendgemaakt, waaronder een 23-jarige vrouw uit Spanje, een 44-jarige man uit Senegal en twee Duitse toeristen, vrouwen van 20 en 30 jaar oud.

Er worden nog zestien mensen behandeld voor hun verwondingen, waarvan zeven in levensgevaar verkeren. Naar verluidt bevindt zich niemand meer onder het puin na het instorten van het terras op de eerste verdieping en het volle terras op de begane grond bij de club. Het etablissement was op dat moment volledig gevuld met gasten.

Bij het ongeval op Mallorca zijn twee Nederlanders lichtgewond geraakt nadat een deel van een restaurant en club instortte, waarbij vier doden vielen. De ANWB Alarmcentrale biedt hulp aan de Nederlandse slachtoffers en de Spaanse politie heeft de nationaliteit van alle dodelijke slachtoffers bekendgemaakt.