De Belgische wielrenster Lotte Kopecky heeft opnieuw de overwinning behaald in de tweede etappe van de Ronde van Groot-Brittannië. De renster van SD Worx - Protime wist haar Britse medevluchtster Anna Henderson te verslaan in een sprint, na een rit van meer dan 140 kilometer met start en finish in Wrexham. Haar ploeggenote Lorena Wiebes uit Nederland won 20 seconden later de sprint van de achtervolgende groep. Kopecky had eerder al de eerste etappe gewonnen na een fotofinish op donderdag.

Met deze overwinning heeft Kopecky nu 17 seconden voorsprong op Henderson in het algemeen klassement. De Ronde van Groot-Brittannië zal doorgaan tot en met zondag, met een relatief vlakke etappe over een kleine 107 kilometer gepland voor zaterdag, met start en finish in Warrington.

Lotte Kopecky wint de tweede etappe van de Ronde van Groot-Brittannië en behoudt haar voorsprong in het algemeen klassement, terwijl ploeggenote Lorena Wiebes de sprint wint in de achtervolgende groep. De Belgische wielrenster heeft nu 17 seconden voorsprong op haar concurrent en de Ronde duurt tot en met zondag.