Toverland opent medio 2023 vier nieuwe attracties in themagebied Avalon, dit gebiedt is te herkennen aan de grote blauwe achtbaan Fenix en de bootjes Merlin's Quest. Afgelopen week is de arm van vliegtuigmolen Pixarus geleverd en bevestigd aan het systeem. Alle 4 de attracties krijgen mooie en bijzondere plekken, zo bevindt Pixarus zich in de helix van Fenix. De andere drie waaronder Dragonwatch komen achter Avalon. Vandaag is al een tweeëntwintig hoge pilaar geleverd van de veertig meter hoge gevaarte.

Groot onderdeel van een nieuwe attractie Dragonwatch geleverd en geplaatst.

Avalon opende in 2018 met de twee attracties Fenix en Merlin's Quest, met eet gelegenheden als The Flaming Feather. Medio 2023 opent Toverland vier nieuwe attracties in dit gebied namelijk Pixarus, Dragonwatch, Jumpin Juna en Garden Tour.
Met de gemonteerde pilaar van Dragonwatch heeft Toverland er een nieuwe blikvanger bij. Dragonwatch wordt geleverd door attractiegigant Intamin die onder andere veel attracties in de Efteling heeft geleverd. Toverland hoopt met deze nieuwe attracties weer een stukje groter te worden en een bijzonder magisch park op te bouwen.