In de langverwachte Zeeuwse Klassieker tussen Hoek en Kloetinge eindigde de wedstrijd in een gelijkspel met een eindstand van 1-1. Ondanks Hoeks dominante spel, verspeelden ze een vroege voorsprong. De wedstrijd was fel en zag zelfs rode kaarten voor beide teams, evenals doelpunten vanaf de strafschopstip.
Na meer dan drieduizend dagen wachten, keerde de Zeeuwse Klassieker terug, en hoewel de fans een voetbalspektakel hoopten, bleef echt topvoetbal op het veld uit. Het spektakel begon echter buiten het veld, met vuurwerk, confetti en slingers die de spelers begeleidden terwijl ze het veld betraden op het sfeervolle Sportpark Denoek.
Hoek nam vanaf het begin het initiatief en leek al vroeg te scoren, maar een doelpunt van Rik Impens werd geannuleerd vanwege buitenspel. Toch slaagden ze er na een half uur in om op voorsprong te komen met een strafschop, nadat Kloetinge hands maakte. Schalkwijk, de topscorer van de Derde Divisie, benutte de strafschop en scoorde zijn tiende doelpunt van het seizoen.

Hoek en Kloetinge deelden de punten in een derby

Tot aan de rust domineerde Hoek, terwijl Kloetinge vooral moest verdedigen. Het werd nog moeilijker voor Kloetinge toen hun aanvoerder Reguillo Vandepitte na twintig minuten het veld moest verlaten vanwege een schouderblessure.
Hoek leek op weg naar de overwinning, maar een zeldzame uitbraak van Kloetinge veranderde de wedstrijd. Augustine Loof, voor het eerst in de basis bij Hoek, trok Kyle Doesburg neer in het strafschopgebied, wat resulteerde in een rode kaart voor Loof. Kloetinge profiteerde van de overtalsituatie en scoorde de gelijkmaker vanaf de strafschopstip via Ruben de Jager.
Het beloofde een zinderende slotfase te worden, maar het werd vooral een overvloed aan kaarten. Overtredingen en bijbehorende kaarten volgden elkaar in snel tempo op, met als dieptepunt een rode kaart voor Koen Plank, die een harde overtreding beging en ook van het veld werd gestuurd. Met tien tegen tien knokten beide teams zich naar het eindsignaal, maar er werd niet meer gescoord, wat resulteerde in een gelijkspel van 1-1.