Wat op papier een lastige wedstrijd moest zijn tegen subtopper Sportlust’46 werd een doelpuntenregen in het voordeel van HSV Hoek. Vanaf de eerste minuut dicteerde de ploeg van Interim-trainer Quince Rombaut, waarvan onlangs bekend werd gemaakt dat hij ondanks niet in het bezit te zijn van de juiste papieren, toch het seizoen mag afmaken van de KNVB.
Hoek won met 4-0 door doelpunten van Steve Schalkwijk (2x), Mathieu de Smet en Giovanni Delannoy.

Onlangs werd ook bekend dat Steve Schalkwijk en Mathieu de Smet verlengd hebben bij de Zeeuws-Vlamingen.

Ondanks dat de Zeeuwen gewonnen hebben blijven ze wel negende op de ranglijst.

HSV Hoek wist met 4-0 te winnen van Sportlust’46.

Na vijf minuten ging de bal al op de stip. Schalkwijk benutte de strafschop en zette HSV Hoek op voorsprong. De Hoekenezen bleven druk zetten op de defensie van de bezoekers en binnen een kwartier stond het al 2-0. De Smet wist te scoren door een assist van Schalkwijk.
Ondanks dat Sportlust’46 na een half uur spelen dicht bij een aansluitingstreffer was kon de ploeg uit Woerden hier weinig tegenover brengen.
Een vrije trap van Marley Berkvens werd knap van de lijn gehaald. Vlak voor rust wist Hoek weer te scoren. Na een goede aanval die via Impens liep kwam de bal bij Delannoy die hem binnen schoof.

Na de rust ging het spel op en neer. De voorsprong kwam nooit in gevaar. Hoek bleef aanvallen en Schalkwijk wist dan zijn tweede van de middag te maken. Na een pass van Artuur Zutterman stormde de spits alleen af op keeper Romero Antonioli en zorgde voor een 4-0 eindstand.
Een opvallende gebeurtenis zijn de invalbeurten van Kobe De Weirt, Michiel de Bruin en Amarildo Gjoka. Het drietal kwam de lijnen binnen terwijl er nog een halve minuut te spelen was voor het laatste fluitsignaal.

Opstelling Hoek
Lars Knipping, Jelco Schamp, Alexander Embrechts, Ennio Martens, Artuur Zutterman, Gilles Vandecandelaere (Koby van Acker/53), Mohammad Jabar Zada (Robbe Goddyn/85), Rik Impens (Kobe De Weirt/90+1), Mathieu De Smet (Michiel de Bruijn/90+1), Steve Schalkwijk (Amarildo Gjoka/90+1), Giovanni Delannoy