In een sensationele wending is Bayern München woensdagavond uit de DFB Pokal geknikkerd door 1. FC Saarbrücken, de nummer vijftien van de 3. Bundesliga. De wedstrijd kreeg een dramatische wending toen Matthijs de Ligt voor rust geblesseerd van het veld moest.

Bayern begon sterk tegen Saarbrücken en opende de score al na zestien minuten spelen via Thomas Müller. Het leek een gemakkelijke avond te worden voor Bayern. Echter, de thuisploeg, gesteund door een uitzinnig publiek in het uitverkochte Ludwigsparkstadion, sloeg terug en kwam voor rust op 1-1 dankzij een doelpunt van Patrick Sontheimer.

Het grote Bayern München is uitgeschakeld in de beker.

Vlak voor de gelijkmaker moest Matthijs de Ligt geblesseerd het veld verlaten, en de ernst van zijn blessure is nog niet bekend. Dit was een zware tegenvaller, aangezien De Ligt juist was teruggekeerd van een eerdere blessure, die hem ook twee interlands met het Nederlands elftal kostte.

Zonder De Ligt in de basis ging Bayern in de tweede helft op zoek naar de voorsprong, maar het doelpunt bleef uit. Saarbrücken hield stand en leek de wedstrijd naar een verlenging te slepen. Toen, in de zesde minuut van de blessuretijd, volgde de ultieme verrassing. Marcel Gaus scoorde en bezorgde Saarbrücken een van de grootste bekerstunts in de recente Duitse voetbalhistorie met een eindstand van 2-1.