Afgelopen zondag wist Feyenoord Rotterdam de klassieker te winnen tegen het Amsterdamse Ajax. Het was een enorm intense en bewogen Klassieker die ook nog is belangrijk en dus bepalend was voor het kampioenschap. De Rotterdammers wonnen voor het eerst sinds 2005 weer is in de Johan Cruijff Arena. 2-3 werd de eindstand waarmee Feyenoord en grote stap zet richting de landstitel.

Buiten dat de klassieker al bekend staat als een beladen wedstrijd was het ook nog is cruciaal voor het verloop van de titelstrijd. Het tempo liep al meteen op vanaf het begin van de wedstrijd. Beide ploegen zetten elkaar stevig onder druk. Harde duels werden uitgevochten. Ondanks dat de start gelijk op ging wist Feyenoord al na vijf minuten de leiding te pakken. Santiago Gimenez wist te scoren. Ajax wist snel gelijk te maken doordat Edson Álvarez de tweede Mexicaan was die wist te scoren. Een kopbal uit een corner was raak.
Steven Bergwijn en Steven Berghuis waren een paar keer dicht bij de 2-1. Toch werd het Tadic die in de 37ste minuut wist te scoren.

Feyenoord wist de belangrijke klassieker met 2-3 te winnen in Amsterdam tegen Ajax.

Na de rust was het Feyenoord die beter speelde. Ajax werd helemaal vastgezet in de eigen zestien. De 2-2 viel al snel door Sebastian Szymański.
Daarna kreeg Szymański na 65 minuten nog de kans op de 2-3. Ook Mohammed Kudus kreeg daarna ook nog een grote kans, maar toch werd het Geertruida die de winnende treffer maakte: in de 86ste minuut knikte ook hij raak uit een corner. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-3. Door deze overwinning staat Feyenoord zes punten voor op Ajax en is het vrijwel zeker van het kampioenschap als het geen punten meer weggeeft. Het programma is ook gunstig voor Feyenoord.