De rookie Piastri heeft niet echt zijn droom eerste race, waarschijnlijk een probleem met het stuur hij rijdt naar binnen en krijgt een nieuw stuur ze resetten de software van de auto, maar helaas de auto start dan niet meer einde race voor hem.

Uiteindelijk wint Verstappen met een gat van ongeveer 12 seconden met daarachter teamgenoot Perez en als 3de de 41-jarige coureur Fernando Alonso. Zo die voelt zich wel wel.

Zondag 5 Maart was de Grand Prix van Bahrein, als eerste even naar Max verstappen hij domineerde de eerste race van het seizoen. Dit is een kort samenvatting ervan.

Max Verstappen startte vanaf pole positon (de eerste plek) en rijdt meteen een groot gat.

Perez (zijn teamgenoot) start vanaf de 2de plek maar word meteen ingehaald door Leclerc.

Dezelfde eerste ronde tikken de Aston Martin coureurs elkaar even aan omdat Stroll veel te laat remt maar veder geen schade. Maar daardoor rijden wel beide Mercedes(en) er voorbij.

Pas in ronde 26 haalt Perez de Ferrari coureur weer in, Paar rondes later begint Alonso te kijken bij de zevenvoudige wereldkampioen Hamilton het gevecht loopt goed en Alonso haalt Hamilton in!
Net als het niet zo goed gaat met Ferrari valt de motor van Leclerc stil en valt uit de race.

Ronde 45 als iedereen een pitstop heeft gehad gaat Alonso het gevecht aan met Sainz hij zet hem er gewoon naast en haalt hem in alsof het niks is. En hij zei in de boordradio; ''Haha Yesss''

Nyck de Vries heeft niet echt een goede race start als 19de en eindigt uiteindelijk 14de kwa posities niet slecht maar kon niet echt meekomen met de rest.
Pierre Gasly die zijn eerste race rijdt buiten de Red Bull familie, Heeft niet echt de pace (snelheid) te pakken. Maar toch haalt die wel 1 puntje binnen voor Alpine, terwij het met zijn teamgenoot Ocon niet echt meezit.

Ocon had zijn auto namelijk niet goed op zijn positie gezet en daardoor kreeg hij een stop-en-go penalty van 10 seconden, die ze niet goed deden daardoor kregen ze dezelfde staf gewoon nog een keer. Toen had hij nog een tijdstraf van 5 seconden en uiteindelijk had hij een staf van 25 seconden, ze hebben zijn auto maar naar binnen gebracht en uit de race gestapt.