Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire game Fortnite, beschuldigt Apple opnieuw van het tegenwerken van hun plannen om een eigen appwinkel voor iPhones en iPads te lanceren. Het conflict tussen de twee bedrijven, dat al sinds 2020 gaande is, laait hiermee weer op. Tot nu toe heeft Apple het downloaden van apps buiten de eigen App Store niet toegestaan. Echter, onder druk van Europese toezichthouders besloot het bedrijf in maart dit jaar om toch ruimte te maken voor Epic. Desondanks blijft Epic beweren dat Apple hen dwarszit. Ze stellen dat Apple twee keer aanvragen voor aanpassingen in het systeem heeft geweigerd en noemen deze afwijzingen willekeurig en obstructief. Ze hebben de Europese Commissie hiervan op de hoogte gesteld.

In 2020 verwijderde Apple Fortnite uit haar appwinkel nadat Epic had geprobeerd om het betalingssysteem van Apple te omzeilen. Dit omdat Apple tot 30 procent commissie int op aankopen binnen een app. Ondanks dat Epic aanvankelijk tevergeefs naar de rechter stapte, ging Apple dit jaar alsnog overstag door aangescherpte Europese regelgeving. Echter blijft het conflict voortduren doordat Epic beweert dat Apple hun plannen voor een eigen appwinkel blijft tegenwerken.

Epic Games beschuldigt Apple ervan tegen te werken bij het lanceren van een eigen appwinkel voor iPhones en iPads, ondanks eerdere toezeggingen van Apple onder druk van Europese toezichthouders. Het conflict tussen de twee bedrijven, dat al sinds 2020 speelt, is hiermee weer opgelaaid.