Davey Baak is elke donderdag te horen in Milans Avondshow met zijn keer op keer leuke columns.
Luister elke donderdag tussen 21:00 en 22:00 op https://www.up-lite.nl/ naar Milans Avondshow! De column terugbeluisteren kan via het YouTube-kanaal van Milans Avondshow.

Aankomende zaterdag is het Koningsdag. Naar aanleiding daarvan leek het me wel leuk om nummers die met koninklijkheid te maken hebben te behandelen in deze column. Toen Willem-Alexander tot koning werd gekroond, werd speciaal voor hem het “Koningslied” gemaakt door veel verschillende bekende Nederlandse artiesten. Een song die speciaal voor jou wordt gemaakt, zou een eer moeten zijn, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat dat wat tegenvalt bij dit nummer. Er zit vrij weinig samenhang in door wat hele rare tempowisselingen om er rap in te kunnen krijgen. Daarnaast vind ik de helft van de tekst ongemakkelijk. Ik ben niet zo vaak zo negatief geweest over een liedje in mijn column en ik ben overtuigt van de goede bedoelingen van alle artiesten die eraan hebben meegewerkt, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hier zelf absoluut geen fan van ben. Van de song “Killer Queen” van Queen ben ik daarentegen wel fan. Queen is in mijn ogen de beste band die ooit heeft bestaan en eigenlijk vind ik dat ze plank amper misslaan. “Killer Queen” is lekker vrolijk en het is overduidelijk super muzikaal. Het enige wat ik erop aan te merken heb, is dat het iets sneller van mij had gemogen, maar dat is meer persoonlijke smaak. Verder vind ik het gewoon een erg goed nummer.

Ook “King” van Years & Years heeft met koninklijkheid te maken. Ik vind dit wel een leuk liedje. Het is lekker vrolijk en up tempo. Wel heeft het niet per se iets wat het doet opvallen ten opzichte van andere songs, maar als het langskomt, is het wel altijd gewoon een leuk nummer om te horen naar mijn mening. Het volgende liedje dat ik wil behandelen, is “Ruthless Queen” van Kayak. Ik vind dit wel een oké song, maar ik ben er ook geen enorme fan van. Het begon heel traag en toen vond ik ook dat er weinig gebeurde. Later brak het echter wel een beetje open en werd ik toch wat enthousiaster. Dit stuk vond ik wel leuk. Helaas viel het nummer daarna weer terug in het wat tragere stuk uit het begin en hierdoor begon het me uiteindelijk toch nog te vervelen. Het liedje “Royals” van Lorde past ook bij het thema koninklijkheid. Ik heb hier niet zoveel mee. Opnieuw vind ik het een beetje aan de trage kant. Ook ben ik van mening dat er wat teveel herhaling in zit. Dit is extra storend bij deze song, omdat de stukken die herhaald worden juist mijn minst favoriete stukken uit het nummer zijn. Hierdoor gaat het liedje me uiteindelijk een beetje irriteren. De volgende song die ik wil behandelen, is “Kings & Queens” van Ava Max. Ik vind dit wel een prima nummer. Het is lekker up tempo. Ook zit er wel redelijk wat variatie in. Zo gaat het refrein iedere keer net iets anders, wat het interessant houdt.

De band Kings of Lion heeft natuurlijk ook te maken met koninklijkheid. Een liedje van hun is “Use Somebody”. Ik vind dit op zich wel een prima nummer. Het is redelijk vrolijk en up tempo, alhoewel het van mij ook nog wel een tandje sneller had gemogen. Ook vind ik dat het refrein iets te weinig variatie in zich heeft, waardoor het liedje mij op een gegeven moment wel een beetje gaat vervelen. De laatste song die ik wil behandelen, is “King Of My Castle” van Wamdue Project. Ik heb hier helemaal niks mee. Het is drie minuten lang de hele tijd bijna precies hetzelfde. Na een minuut was ik dit al redelijk zat. Ik vind het best zonde, want op zich is het refrein best pakkend. Alleen doordat je het zo vaak hoort, verliest het zijn kracht volledig. Al met al ben ik niet super enthousiast over Koninklijke nummers. Er zitten een aantal liedjes tussen die ik best prima vind, alhoewel het ook niet per se mijn favoriete songs zijn. Alleen er zitten ook een aantal nummers bij die super veel herhaling hebben en waar ik daardoor eigenlijk vrij weinig mee heb. Al met al vind ik dat Koninklijke nummers de Koninklijke titel ten onrechte gebruiken. Ik vind het immers niet echt muziek met een koninklijk randje op basis van de kwaliteit van de liedjes.

Elke donderdag tussen 21:00 en 22:00 is Davey Baak te horen met zijn columns in Milans Avondshow op https://www.up-lite.nl/ .
Interview is terug te beluisteren via het YouTubekanaal van Milansavondshow.