Muziekstreamingdienst Spotify was dinsdag een grote winnaar op Wall Street. Beleggers kregen een hele stroom aan bedrijfsresultaten te verwerken. Spotify sprong eruit met een sterk kwartaalbericht. Op de Amerikaanse beurzen was verder aandacht voor Tesla, dat na de slotbel met zijn financiële cijfers naar buiten komt. Spotify werd zo’n 12 procent hoger gezet. De muziekstreamingdienst zag het aantal gebruikers en betalende abonnees stijgen in het eerste kwartaal. Het Zweedse bedrijf met beursnotering in New York verwacht dat het aantal abonnees in het huidige kwartaal verder zal stijgen en hoopt dit jaar voor het eerst winstgevend te zijn.

Tesla kampt al langer met tegenvallende verkopen, mede door felle concurrentie in China. Topman Elon Musk heeft daarom onlangs een ontslagronde aangekondigd waarbij meer dan 10 procent van de ruim 140.000 banen wereldwijd verdwijnt. Er komen steeds meer details naar buiten. Zo werd dinsdag bekend dat er bijna 2700 banen verloren gaan bij de fabriek in Austin, Texas. Het aandeel Tesla, dat dit jaar al met ruim 40 procent is gezakt, klom bijna 2 procent.

Net als maandag was de algehele stemming op Wall Street positief. De Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent hoger op 34.113,23 punten en ook de brede S&P 500 won 0,3 procent tot 4.192,66 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging eveneens omhoog en eindigde 0,2 procent hoger op 13.895,12 punten.

De handel stond vooral in het teken van bedrijfsresultaten van grote namen als Alphabet (Google), Microsoft en Visa die later op woensdag volgen en waar beleggers reikhalzend naar uitkijken omdat die kunnen zorgen voor nieuwe impulsen voor de markt.

Spotify was dinsdag een grote winnaar op Wall Street, met een stijging van 12 procent na sterke kwartaalresultaten en verwachtingen voor verdere groei. Tesla kondigde onlangs een ontslagronde aan, waarbij meer dan 10 procent van de banen wereldwijd verdwijnt, maar het aandeel steeg bijna 2 procent na het bekendmaken van financiële cijfers. De algehele stemming op Wall Street was positief, met de Dow-Jonesindex die 0,7 procent hoger sloot.