Deze vrijdag zal de eerste single van Nick Schilder te beluisteren zijn. De 39-jarige Volendammer kan dan pas echt zeggen dat zijn solocarrière van start is gegaan. ‘’Shatterproof’’ zal de naam worden van het eerste nummer dat hij zonder Simon Keizer heeft gemaakt.

"Lieve mensen, ik had gezegd dat ik met leuk nieuws zou komen deze week", meldt Schilder in zijn Instagram Stories. "Het leuke nieuws is: ik kom uit met mijn debuutsingle." Het Engelstalige nummer reflecteert zijn emoties van de afgelopen tijd heeft Nick verteld.
Voor de videoclip heeft de zanger samengewerkt met het Nationale Ballet van Oekraïne. "Iets waar ik heel trots op ben, iets wat me diep heeft geraakt."

Na een lang bestaan als Nick & Simon brengt Nick Schilder nu zijn eerste release uit zonder Simon.

Nick Schilder vormde met Simon Keizer ruim zeventien jaar lang het zangduo Nick & Simon. Vorige maand sloten ze hun samenwerking af met een concertreeks in Rotterdam Ahoy. Hij raakte al aardig gewend aan solo muziek maken vertelde hij maandag in de talkshow ‘’Jinek’’.


Schilder zal donderdag te gast zijn bij de middagshow van Domien Verschuuren op Q-Music. Daar zal hij ook zijn nieuwe single laten horen.