Tina Turner was veel meer dan een zangeres. Ze was een krachtige performer, een inspiratiebron en een symbool van doorzettingsvermogen. Haar ontembare energie en passie op het podium maakten haar optredens tot onvergetelijke ervaringen voor haar fans. Of het nu ging om haar kenmerkende hits zoals "Proud Mary" en "Simply the Best" of haar legendarische live-concerten, Tina's stem raakte de harten van mensen over de hele wereld en haar charisma was ongeëvenaard.

Op 24 mei 2023 werd de muziekwereld opgeschrikt door het droevige nieuws van het overlijden van de legendarische Tina Turner op de respectabele leeftijd van 83 jaar. In Nederland, waar ze een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, zal ze altijd herinnerd worden als een icoon, terwijl haar invloed wereldwijd voortleeft.

In Nederland, waar ze vele successen vierde, was Tina Turner een ware legende. Haar muziek had een diepgaande invloed op meerdere generaties, en haar optredens in Nederlandse concertzalen waren altijd uitverkocht. Haar concerten waren een viering van muziek, empowerment en vrijheid, waarin ze haar persoonlijke verhaal van strijd en triomf deelde. Tina's muziek was de soundtrack van vele levens en haar teksten weerspiegelden de universele thema's van liefde, kracht en veerkracht.