Nathalie Hendrikse, een 29-jarige handbalster, is opgenomen in de voorlopige selectie van de handbalsters voor de Olympische Spelen in Parijs. Bondscoach Per Johansson heeft haar geselecteerd, samen met onder anderen Estavana Polman, Lois Abbingh en Angela Malestein. Abbingh liep eerder een enkelblessure op, maar zal naar verwachting herstellen voor de Spelen. Van de zestien geselecteerde handbalsters zullen er nog twee afvallen voordat de definitieve selectie van veertien speelsters en reserves wordt bekendgemaakt.

Op 16 juni zullen de handbalsters zich melden op Papendal voor fysieke voorbereidingen, gevolgd door een trainingsweek in Spanje. Daarna staat er een trainingskamp in Zweden gepland, in samenwerking met het Zweedse nationale team. Als onderdeel van hun voorbereiding zullen ze ook een oefenwedstrijd spelen tegen Zuid-Korea in Rotterdam op 18 juli.

Tijdens de Olympische Spelen zijn de handbalsters ingedeeld in een groep met Hongarije, Spanje, Frankrijk, Brazilië en Angola. De definitieve selectie zal later worden aangekondigd door bondscoach Johansson.

Nathalie Hendrikse zit in de voorlopige selectie van het Nederlandse handbalteam voor de Olympische Spelen, waarvan de definitieve selectie later bekend wordt gemaakt. De handbalsters gaan zich fysiek voorbereiden op Papendal en zullen ook oefenwedstrijden spelen tegen Zuid-Korea en zijn ingedeeld in een groep met Hongarije, Spanje, Frankrijk, Brazilië en Angola.