Davey Baak is elke donderdag te horen in Milans Avondshow met zijn keer op keer leuke columns.
Luister elke donderdag tussen 21:00 en 22:00 op https://www.up-lite.nl/ naar Milans Avondshow! De column terugbeluisteren kan via het YouTube-kanaal van Milans Avondshow.

Column:

Op het moment dat deze column wordt uitgezonden, zit ik in Berlijn. Het leek me wel leuk voor mijn column hier wat mee te doen. Hierom doe ik deze week mijn column over nummers over wereldsteden. Het eerste liedje dat ik wil behandelen, is “Empire State of Mind” van JAY-Z en Alicia Keys. Deze song gaat namelijk over de wereldstad New York. Ik vind dit wel een prima nummer. Het is namelijk lekker vrolijk en up-tempo. Ook vind ik de combinatie tussen de rap en de zang erg prettig in dit liedje. Hier en daar vind ik alleen het refrein net iets te overdreven. Dit maakt de song net iets minder, maar ik vind het nog steeds een prima nummer.

Een ander liedje dat gaat over een wereldstad is “Streets of London” van Ralph McTell. Ik heb hier echt helemaal niks mee. Ik vind dit echt een hele saaie song. Het kabbelt maar een beetje voort en er zit super veel herhaling in. De eerste minuut vond ik nog wel iets schattigs hebben, maar daarna ging dit eigenlijk steeds meer over in een hoop dat het nummer zo snel mogelijk voorbij was. Ook het liedje “Mijn Stad” van Danny de Munk gaat over een wereldstad. Deze song gaat namelijk over Amsterdam. Ik zou dit nummer niet zo snel luisteren. Desondanks vind ik het wel een leuk liedje voor bepaalde situaties. Ik ben namelijk Ajax fan en in het stadion wordt deze song regelmatig gezongen. Om het dan met een groep andere fans te zingen, is het een heel goed en grappig nummer. Echter is het niet echt een liedje om te luisteren als je het niet met een groep gaat meezingen naar mijn mening. Ik vind het dus wel een leuke song, maar het is bij dit nummer wel echt afhankelijk van waar ik het luister of ik het ook leuk vind.

Elke donderdag tussen 21:00 en 22:00 is Davey Baak te horen met zijn columns in Milans Avondshow op https://www.up-lite.nl/ .

Een ander Nederlandstalig liedje over een wereldstad is “Parijs” van Kenny B. Ik vind dit wel een oké song. Er zit redelijk wat herhaling in het nummer, maar door het Frans dat er tussendoor komt, wordt het toch niet saai. Het had naar mijn smaak wel net een tikkeltje meer up-tempo gemogen, maar alsnog vind ik het wel een prima liedje. De volgende song die ik wil behandelen, is “Budapest” van George Ezra. Ik vind dit wel een goed nummer. Het is een liedje waar best veel herhaling in zit, maar in deze song vind ik het op de een of andere manier niet storend. Ik word juist erg vrolijk van dit nummer. Het liedje brengt op de een of andere manier een soort onbezorgd gevoel met zich mee en dit vind ik wel heel fijn aan deze song. Ook het nummer “Barcelona” van Freddy Mercury en Montserrat Caballé gaat over een wereldstad. Ik heb niks met het opera wat het genre van dit liedje is. Echter vind ik Freddy Mercury wel een geweldige artiest. Dit maakt dat het al met al dan ook een prima song is naar mijn mening, ondanks het genre. De eerste twee minuten vond ik nog niet zo geweldig, maar daarna brak het nummer echt open. Er gebeurde super veel en er ontstond een ontzettend vol geluid voor mijn gevoel. Hierdoor vind ik het uiteindelijk een goed liedje. De volgende song die ik wil behandelen, is “Streets of Philadelphia” van Bruce Springsteen. Ik heb hier helemaal niks mee. Ik vind dit een ontzettend saai nummer. Er gebeurt heel weinig en het liedje is te traag naar mijn smaak. Ik zou dit dan ook niet snel luisteren. De laatste song over wereldsteden die ik wil behandelen, is “Havana” van Camila Cabello en Young Thug. Ik heb hier ook helemaal niks mee. Er zit veel herhaling in het nummer en het liedje is ook net iets te traag naar mijn smaak. Ook dit kabbelt maar een beetje voort voor mijn gevoel. Al met al ben ik niet super positief over songs over wereldsteden. Er zitten een aantal nummers bij die ik wel goed vind, maar een heel stuk van de liedjes over wereldsteden zijn ook erg saai naar mijn mening. Songs over wereldsteden zijn net als wereldsteden zelf. Smaken verschillen en je moet net houden van het desbetreffende nummer of de desbetreffende stad.