Davey Baak is elke donderdag te horen in Milans Avondshow met zijn keer op keer leuke columns.\r\nLuister elke donderdag tussen 21:00 en 22:00 op up-lite.nl naar Milans Avondshow! De column terugbeluisteren kan via het YouTube-kanaal van Milans Avondshow\r\nColumn: Deze week beginnen de examens voor vmbo-t, havo en vwo. Daarom leek het me wel leuk deze week in mijn column nummers te behandelen die te maken hebben met school. Het eerste liedje dat ik wil behandelen, is “Rock ‘N’ Roll High School” van Ramones. Ik heb hier niet zoveel mee. De song is wel lekker up-tempo, maar het is eigenlijk een nummer van 2 minuten lang waar één zin de hele tijd wordt herhaald. Dit maakt dat er veel te veel herhaling in zit en daarom was ik het liedje na een minuut eigenlijk al zat. Een andere song die te maken heeft met school is “Another Brick In The Wall part II” van Pink Floyd. Dit nummer is namelijk bedoeld als protest tegen het onderwijssysteem. Ik vind dit wel een prima liedje. Het is redelijk up tempo en ik vind de afwisseling tussen de zanger zelf en het kinderkoor wel leuk gevonden. Wel zit er aan het einde een wat te lange muzieksolo in naar mijn mening. Op een gegeven moment hoopte ik dat er weer zang kwam, maar dit gebeurde helaas niet. Ook “School Days” van Chuck Berry heeft te maken met school. Ik vind deze song oké. Het is wel lekker vrolijk en up-tempo. Tegelijkertijd duurt het nummer wat kort en heeft het niet een super duidelijk refrein. Dit vind ik jammer aan het nummer, want hierdoor kom ik er niet echt in. De volgende song die ik wil behandelen is “School’s Out” van Alice Cooper. Het begin van dit nummer was naar mijn mening wel leuk. Het was lekker up-tempo. Het liedje bleef het hele nummer up-tempo, maar toch begon ik de song steeds minder leuk te te vinden. Dit kwam doordat het refrein net iets te lang was naar mijn smaak. Dit maakte dat het me een beetje begon te vervelen en daardoor vind ik het uiteindelijk een oké liedje, maar ook niet meer dan dat.

Elke donderdag tussen 21:00 en 22:00 is Davey Baak te horen met zijn columns in Milans Avondshow op up-lite.nl .\r\nHet interview is terug te beluisteren via het YouTubekanaal van Milans Avondshow.

Ook “Fight For Your Right” van Beastie Boys gaat over school. Deze song gaat er namelijk over dat leerlingen liever feesten dan aan school te werken. Dit is wel een prima nummer naar mijn mening. Het is lekker up-tempo en er gebeurt best wel veel. Ik wordt eigenlijk gewoon best wel vrolijk als ik dit liedje hoor. Het is gewoon lekker up-tempo. De volgende song die ik wil behandelen, is “Hot for Teacher” van Van Halen. Ik vind dit wel een prima nummer. Het is lekker up-tempo, vrolijk en opzwepend. Wel zit er een beetje weinig zang in en duurt het redelijk lang tot de zang begint. Dit zorgt ervoor dat ik bepaalde stukjes een beetje saai vind, aangezien ik de zang mis. Ook het liedje “Don’t Stand So Close To Me” van The Police heeft te maken met school. Dit gaat er namelijk over dat een leerling een crush heeft op haar leraar. Ik heb hier niet zoveel mee. Ik vind de song wat te traag en ook zit er vrij veel herhaling in. Hierdoor vind ik het best wel een saai nummer. Het laatste liedje dat ik wil behandelen, is “School Days” van The Runaways. Na een wat tragere onderbreking van “Don’t Stay So Close To Me” is “School Days” weer lekker up-tempo. Toch vind ik hem wel wat minder dan een aantal andere songs die ik eerder heb behandeld. Het nummer is namelijk wat minder opzwepend dan sommige liedjes die ik eerder heb behandeld. Daarbij zit er naar mijn mening richting het einde van de song net wat teveel herhaling in. Al met al ben ik over het algemeen redelijk positief over nummers die met school te maken hebben. Vaak zijn ze lekker vrolijk, up-tempo en opzwepend. Dit had ik eigenlijk juist niet verwacht, omdat middelbare school leerlingen vaak helemaal niet zo positief over school zijn. Iets anders wat opvalt aan de liedjes die met school te maken hebben, is dat het bijna allemaal rocksongs zijn. Dit is niet per sé mijn favoriete genre, maar deze nummers vond ik over het algemeen best prima. Daarom zijn ze ook geslaagd voor mijn column examen. Hopelijk lukt dit de mensen die deze column luisteren die in deze periode eindexamens hebben ook met hun eindexamens. Ik wens ze in ieder geval veel succes.