Davey Baak is elke donderdag te horen in Milans Avondshow met zijn keer op keer leuke columns. Luister elke donderdag tussen 21:00 en 22:00 op https://www.up-lite.nl/ naar Milans Avondshow! De column terugbeluisteren kan via het YouTube-kanaal van Milans Avondshow. Column: Het is alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een provinciecolumn heb gemaakt. Na de week die Flevoland heeft gehad, kon ik er echter niet omheen deze week mijn column over muziek van Flevolandse artiesten en nummers die met Flevoland te maken hebben te doen. In de provincie is namelijk deze week een coalitieakkoord bereikt. Ook is er deze week met Almere City Fc voor het eerst een Flevolandse voetbalclub naar de Eredivisie gepromoveerd. Het eerste liedje dat ik wil behandelen heeft ook met Almere City Fc te maken. De goaltune van deze club is namelijk “Laat De Zon In Je Hart” van René Schuurmans. Ik heb hier niet super veel mee. De song is op zich wel vrolijk, maar ik hou gewoon niet zo van het genre van dit nummer. Ook gebeurt er niet super veel nieuws in de loop het liedje, waardoor het een beetje voortkabbelt en het mij ook gaat vervelen. De eerste artiest uit Flevoland die ik wil behandelen, is Edsilia Rombley. Rombley is namelijk in Lelystad opgegroeid. Een song van haar is “Hemel & Aarde”. Ook hier heb ik niet super veel mee. In dit nummer zit namelijk best wel veel herhaling naar mijn mening en daardoor gaat ook dit liedje mij eigenlijk best wel vervelen. De volgende song die ik wil behandelen, is “Heartbreak Away” van Sharon Kips uit Biddinghuizen. Ook van dit nummer ben ik geen enorme fan. Het is naar mijn mening wat te traag. Tegelijkertijd vind ik het liedje richting het einde ook wat te dramatisch worden. Van zowel trage muziek als dramatische muziek hou ik niet zo erg en daarom heb ik dus ook niks met deze song.

Elke donderdag tussen 21:00 en 22:00 is Davey Baak te horen met zijn columns in Milans Avondshow op https://www.up-lite.nl/ . Interview is terug te beluisteren via het YouTubekanaal van Milansavondshow.

Ook Paul de Munnik, van het duo Acda en De Munnik, komt uit Flevoland. Hij komt namelijk uit Dronten. Een nummer van Acda en De Munnik is “Het Regent Zonnestralen”. Dit liedje is best vrolijk en opzwepend, iets waar ik normaal wel van houdt. Toch ben ik geen enorme fan van deze song. Ook dit nummer heeft best wel veel herhaling namelijk. Daarbij is het genre van dit liedje, ondanks dat het vrolijk en opzwepend is, toch niet echt een genre waar ik van hou. De volgende song die ik wil behandelen, is “Another Day” van Bertolf Lentink. Ik vind dit een oké nummer. Het heeft op zich wel wat moois. Wel is het iets te traag naar mijn smaak en gebeurd er ook bij dit liedje niet super veel. Dit maakt, in combinatie met dat de song best wel lang duurt, dat het me uiteindelijk best wel gaat vervelen, waardoor ik het ook geen geweldig nummer vind. Ook de zangers van de band Tangarine komen uit Flevoland. Ze komen namelijk uit Lelystad. Een liedje van Tangarine is “New York City”. Ik heb veel songs, die ik een beetje saai vond, behandelt vandaag, maar dit nummer spant echt de kroon. Er gebeurt echt werkelijk waar helemaal niks en dus ben ik ook van dit liedje absoluut geen fan. De laatste artiest uit Flevoland die ik wil behandelen, is de rapper Leafs. Hij komt namelijk uit Almere. Een song van Leafs is “Wat is Love”. Deze heeft hij samen gemaakt met Ronnie Flex. Dit is niet per sé een genre waar ik enorm van houdt en ik vind het ook geen geweldig nummer, maar het is wel echt een verademing om een liedje te kunnen beoordelen dat ik niet saai vind na deze column. Er gebeurt in deze song namelijk wel wat. Toch vind ik het niet meer dan een oké nummer, aangezien het gewoon niet echt een genre is waar ik heel erg van houdt. Traditiegetrouw sluit ik weer af met het volkslied van de provincie die ik behandeld heb. Het Flevolandse volkslied heet “Waar wij steden doen verrijzen”. Ik vind dit een prima volkslied. Het is lekker vrolijk en up-tempo, wat ik miste bij veel liedjes uit Flevoland en waarvan ik vind dat dat eigenschappen zijn die een volkslied nodig heeft. Al met al ben ik niet zo enthousiast over songs uit Flevoland. Ik vind eigenlijk bijna alle nummers uit Flevoland saai, doordat ze te traag zijn of teveel herhaling bevatten naar mijn smaak. Ook zaten er een aantal liedjes tussen die niet echt een genre hadden, waar ik per sé van hou. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder zo’n negatieve column heb gemaakt.