Davey Baak is elke donderdag te horen in Milans Avondshow met zijn keer op keer leuke columns.
Luister elke donderdag tussen 21:00 en 22:00 op https://www.up-lite.nl/ naar Milans Avondshow! De column terugbeluisteren kan via het YouTube-kanaal van Milans Avondshow.

Gisteren was het code rood in Nederland. Dit gebeurt niet vaak in Nederland en dit gebeurt al helemaal weinig in de zomer. Daarom leek het me wel leuk deze week mijn column te doen over muziek die met de kleur rood te maken heeft. Het eerste nummer dat ik wil behandelen, is “The Lady In Red” van Chris de Burgh. Ik heb niet zoveel met dit liedje. Het gaat mij een beetje traag en er gebeurt niet zoveel in de song naar mijn mening. Het kabbelt maar een beetje voort en hierdoor vind ik het gewoon een best wel saai nummer.

Het volgende liedje dat ik wil behandelen, is “Red Red Wine” van UB40. Ik vind dit wel een grappige song. Het brengt een hele gezellige en vrolijke sfeer met zich mee. Eigenlijk zit ook in dit nummer best veel herhaling, maar dit stoort me niet zo, omdat het liedje best wel kort is. Al met al vind ik het dan ook een prima nummer. Ook “Red Right Hand” van Nick Cave & The Bad Seeds heeft met de kleur rood te maken. Ik vind dit wel een oké liedje. Het heeft iets mysterieus wat ik wel leuk vind. Wel duurt het wat lang naar mijn smaak en zitten er soms wat te grote stukken zonder zang in naar mijn mening. Hierdoor vind ik het ook geen geweldige song.

Elke donderdag tussen 21:00 en 22:00 is Davey Baak te horen met zijn columns in Milans Avondshow op https://www.up-lite.nl/ .
Interview is terug te beluisteren via het YouTubekanaal van Milansavondshow.

Het volgende nummer dat met de kleur rood te maken heeft, is “Red Rain” van Peter Gabriel. Ik vind dit echt een heel saai liedje. De song duurt 5 minuten, maar in die 5 minuten zit super veel herhaling en gebeurt eigenlijk helemaal niks nieuws. Ik had het na een minuut eigenlijk al wel gehoord en toen ging het nog 4 minuten op precies dezelfde manier door. Ik vind dit daardoor echt een verschrikkelijk nummer.

Het volgende nummer dat ik wil behandelen, is “Red Rubber Ball” van The Cyrkle. Ik vind dit wel een prima liedje. Het is lekker up-tempo en vrolijk. Wel zit er redelijk wat herhaling in, maar omdat de song niet zolang duurt, gaat dit nummer me nog niet vervelen. Al met al is het geen geweldig liedje naar mijn mening, maar is er ook niks mis mee. Ook de song “I Saw Red” van Warrant heeft met rood te maken. Ik vind dit een prima nummer. Het is lekker up-tempo. Het is echt een verademing kijkend naar de meeste liedjes die ik tot nu toe behandeld heb in deze column. In deze song gebeurd wel veel en het gaat ook niet vervelen. Dat blijkt voor veel andere nummers die met de kleur rood te maken hebben al moeilijk genoeg.

Er is ook een band met rood in de naam. Deze band is Red Hot Chili Peppers. Een nummer van Red Hot Chili Peppers is “Dani California”. Ook dit liedje vind ik prima. Het is redelijk up tempo en er gebeurt ook in deze song redelijk veel. Wel zit er aan het einde een muzieksolo wat van mij niet per sé hoeft. Ik mis dan namelijk de zang een beetje. Het laatste nummer dat met rood te maken heeft dat ik wil behandelen, is “redruM” van Sorana en David Guetta. Ook dit vind ik een prima liedje. Het is opnieuw lekker up tempo. Ook zit er een prima opbouw in de song. Zelf ben ik alleen geen enorme fan van het refrein zelf, maar voor de rest vind ik het een prima nummer. Al met al ben ik niet super positief over liedjes die met de kleur rood te maken hebben. Vaak vind ik dat in deze songs niet genoeg gebeurt en dat ze wat te traag zijn. Wel zijn er een aantal uitzonderingen en zitten er dus wel wat prima nummers tussen. Er zitten echter ook geen geweldig liedjes tussen naar mijn mening. In ieder geval zitten er geen songs tussen die ik roodgloeiend zou draaien.